Var god vänta...
Produkten har lagts till i kundvagnen. Se kundvagnen här

Var god vänta...

APPLE Mac Pro quad-core Xeon

Förstasidan / Datorer / Datorer / Stationära Datorer / APPLE Mac Pro quad-core Xeon
Produkten är inte längre i vårt sortiment. Vänligen kontakta oss om du behöver hjälp att finna en ersättningsprodukt.
APPLE Mac Pro quad-core Xeon E5 3.7GHz/ 32GB/ 1TB Flash/AMD Dual FirePro D300 2x2GB (ME253S/A_Z0PK_10_SE_CTO)

APPLE Mac Pro quad-core Xeon
E5 3.7GHz/ 32GB/ 1TB Flash/AMD Dual FirePro D300 2x2GB

Artikelnr:
ME253S/A_Z0PK_10_SE_CTO
Expertrecensioner: 114 recensioner
  • Form Factor SFF
  • Processor Intel Xeon E5
  • Antal processorer 1
  • HDD 0GB
  • SSD / Flash 1TB
  • Minne 32GB
  • OS Mac OS X
  • Modell Apple Mac Pro
Beskrivning

För att ta ett stort steg framåt, måste du ibland gå åt ett helt annat håll.

När vi började arbetet med nya Mac Pro gick vi igenom allt som definierar en proffsdator – grafik, lagring, utbyggnad, processorkraft och minne. Vi utmanade oss själva att hitta det allra bästa och mest visionära sättet att utforma var och en av dessa delar. När vi sedan förde samman dem blev resultatet verkligen något helt nytt. Något som skilde sig radikalt från allt annat. Ett tydligt exempel på vad man kan åstadkomma genom att tänka i nya banor. Här är en smygtitt på framtidens proffsdator.

Ny konstruktion. En kraft att räkna med.

Nya Mac Pro presterar i framkant inom alla områden tack vare komponenter i världsklass, som proffsgrafik med dubbla grafikprocessorer, PCI Express-baserad flashlagring, blixtsnabb Thunderbolt 2, de senaste Xeon-processorerna, supersnabbt minne och stöd för 4K-video.

Processor.

Nya Mac Pro är muskler rakt igenom. Ta bara den nya generationens Intel Xeon E5-processor. Med upp till 12 processorkärnor, tredje generationen PCI Express med en bandbredd på upp till 40 GB/s och 256-bitars flyttalsprestanda kommer du aldrig att sakna hastighet.

Minne.

Varenda komponent i nya Mac Pro har byggts för att prestera optimalt. Det gäller även den fyrkanaliga DDR3-minnesstyrenheten på 1866 MHz. Den ger upp till 60 GB/s i minnesbandbredd, vilket betyder att den klarar tunga beräkningar utan problem. Och eftersom det rör sig om ECC-minne behöver du inte riskera att dina renderingar, videoexporter eller simuleringar avbryts av oförutsedda minnesfel.

Grafik.

Tidigare förlitade sig proffsdatorer på huvudprocessorn när det gällde datorkraft. Men i takt med att grafikprocessorer har blivit mycket kraftfullare, har mjukvaruutvecklarna börjat utnyttja den kraften i sina appar. När vi skapade nya Mac Pro tänkte vi framåt och konstruerade en ännu kraftfullare grafikarkitektur. Inte nog med att den har en avancerad AMD FirePro-grafikprocessor i proffsklass med upp till 6 GB dedikerat VRAM-minne – den har två. Med all den kraften kan du snabbt och smidigt redigera 4K-video i full upplösning, samtidigt som du renderar effekter i bakgrunden – och fortfarande ha kraft över till att ansluta upp till tre högupplösta 4K-skärmar.

Lagring.

Det finns flashlagring. Och nästa generation PCI Express-flashlagring. Vi pratar om lagring som är upp till 2,5 gånger snabbare än den snabbaste SATA-baserade SSD-hårddisken och upp till 10 gånger snabbare än en SATA-hårddisk på 7200 varv/minut. De flesta flashlagringssystem ansluts via SATA-bussar som är utformade för långsammare hårddiskar. Vi designade istället nya Mac Pro runt den senaste PCI Express-baserade flashtekniken, resultatet är den snabbaste SSD-lagringen som finns som standard i en dator. Att starta datorn, öppna appar eller till och med riktigt tunga filer går nu blixtsnabbt.

En central termisk kärna.

Nya Mac Pro rymmer enorma mängder kraft i ett ofattbart litet utrymme. En anledning till att vi lyckades med det är den centrala termiska kärnan. Istället för att ha separata kylflänsar och fläktar till processorn och grafikkorten byggde vi upp hela datorn kring en kärna av aluminium, som har utformats för att maximera luftflödet och värmekapaciteten. Den leder bort värme från processorn och grafikprocessorerna och fördelar den jämnt över hela kärnan. Om en processor inte arbetar lika hårt som de andra fördelas värmekapaciteten ändå effektivt mellan dem. Ingen dator har byggts på det här sättet förut. Och ändå känns det så självklart att det är svårt att föreställa sig varför man skulle göra det på något annat sätt.

En enda fläkt. Ett stort genombrott.

För att designa ett fläktsystem kapabelt att kyla en så högpresterande maskin krävdes nytänkande på högsta nivå. Istället för att lägga till extra fläktar utformade vi en större fläkt som drar luft uppåt genom ett lufthål i botten. När luften passerar genom datorns mitt absorberar den värme och för den med sig ut. Det är enkelt och elegant – och väldigt tyst. För att åstadkomma detta var vi tvungna att tänka igenom allt in i minsta detalj: fläktbladens form, antalet blad, storleken på bladen och avståndet mellan dem. Genom att minimera luftmotståndet inuti datorn kunde vi utforma en fläkt med lätt bakåtböjda fläktblad som roterar något långsammare och drar in luft mer effektivt, samtidigt som den låter betydligt mindre.

Utbyggda möjligheter.

När vi skapade framtidens proffsdator ville vi förse den med enorma utbyggnadsmöjligheter utan att behöva begränsa oss till utrymmet under höljet. Inbyggda portar för Thunderbolt 2, USB 3, Gigabit Ethernet och HDMI 1.4 ger Mac Pro kraftfullare och flexiblare utbyggnadsmöjligheter än någonsin. Den är vår mest utbyggbara Mac genom tiderna. Och den har allt du behöver för att skapa en arbetsstation helt anpassad efter dina behov och ditt sätt att arbeta.

Thunderbolt 2.

Thunderbolt är den snabbaste, mest mångsidiga I/O-teknik som finns. Och med Mac Pro tar den ytterligare ett steg framåt. Thunderbolt 2 ger dubbelt så snabb dataöverföring med en bandbredd på upp till 20 Gbit/s till varje extern enhet. Så att du är mer än väl förberedd för nästa generation högpresterande kringutrustning. Du kan lägga till massiva mängder lagringsutrymme, ansluta en PCI-utbyggnadsenhet och arbeta med de senaste externa bildskärmarna – som 4K-skärmar och sändningsmonitorutrustning i 4K. Eftersom det går att seriekoppla upp till sex enheter till varje Thunderbolt 2-port kan du ansluta hela 36 externa enheter enbart via Thunderbolt.

Andra I/O-anslutningar.

Mac Pro har massor av anslutningsmöjligheter för alla typer av kringutrustning. Med USB 3 kan du koppla in en mängd olika externa enheter. Och med två Gigabit Ethernet-portar kan du ansluta till flera nätverk. HDMI 1.4-porten har stöd för de senaste TV-apparaterna, projektorerna och bildskärmarna – även Ultra-HDTV. Men innovationerna när det gäller utbyggnad sträcker sig långt bortom vilka typer av enheter som kan anslutas. När du vrider på Mac Pro för att ansluta en enhet känner den av rörelsen och lyser automatiskt upp I/O-panelen. Så att du tydligt ser portarna när du behöver dem.

Avancerad trådlös anslutning.

Anslut till ditt nätverk med 802.11ac Wi-Fi med tre strömmar – det senaste inom trådlös höghastighetsanslutning. För alla andra trådlösa anslutningar har Mac Pro Bluetooth 4.0. Det är det snabbaste, mest tillförlitliga sättet att ansluta ditt tangentbord, din mus och andra trådlösa enheter utan att behöva koppla in dem fysiskt.

Drastisk. Ändå helt logisk.

Nya Mac Pro ser inte ut som någon annan dator. Det är för att den inte är som någon annan dator. När vi gjorde om insidan från grunden fick vi också anledning att tänka igenom den yttre formen på nytt. Eftersom alla komponenter sitter runt en central termisk kärna kunde vi göra hela datorn lättare, tystare, mer slimmad och mer strömlinjeformad än förut. Den unika designen och snygga finishen är genomarbetad med extrem precision. Och eftersom den bara är 25,1 cm hög och 16,8 cm i diameter får den enkelt plats på skrivbordet.

Designad och monterad i USA.

Nya Mac Pro monteras i USA och flera av de precisionstillverkade komponenterna produceras också där. Med hjälp av ledande, innovativa teknikföretag i Texas, Florida, Illinois, Kentucky och en lång rad andra stater i USA har vi skapat en produkt som är perfekt genomtänkt och genomförd in i minsta detalj. Med andra ord precis som våra designers och ingenjörer i Kalifornien föreställde sig den.

Även om vi gör vårt bästa för att ge relevant information, så är bilderna bara till för att ge ett generellt intryck, och själva varan behöver nödvändigtvis inte se ut precis som på bilden. Om det är skillnader mellan produktöverskrift, beskrivning och bild, så är det produktöverskriften som gäller. (tex. Pc:n kommer inte nödvändigtvis med monitor även om bilden visar det) Om något är oklart skicka en e-post till oss före du beställer! Vi förbehåller oss för tryckfel, ändringar av priser och specifikationer utan varsel.